fredag, september 12, 2008

Jag blir så trött!

Tröttsamma dagar av många diskussioner varav många fötts ur det faktum att det är ESF, europeiskt socialt forum, i Malmö den 17-21 september. http://www.esf2008.org/

Allt började med en uselt vinklad artikel i tidningen City, där man hade en hel sida om forumet och fokuserade ENDAST på att det blev kravaller i Aten när forumet hölls där. - Tröttsamt att där inte fanns den minsta antydan till varför forumet hålls!

Diskussioner med män i medelåldern gör inte saken bättre. Alla invandrare är kriminella för det står i Sydsvenskan - men kom igen, när började man tro på allt man läser? Det är en så liten del av sanningen och är ofta vinklat så man kan spy.

Vad gav oss i väst rätt att fullständigt våldta länderna i Afrika för vår egen vinnings skull? Vår västerländska konsumtion, vad kostar den tredje världen? Varför är ett liv skapat i väst mer värt än ett liv skapat någon annanstans i världen?

Jag blir så trött på denna "vardagsrasism" som är så accepterad. Alla är vi människor och har ett värde som individer anser jag.

Så ta ett, kanske första, steg och besök europeiskt socialt forum den 17-21 september och inse att alla har det inte så bra som du & jag.
Puss & godnatt!

Inga kommentarer: