måndag, oktober 19, 2009

Läkarsamtal

Astrid läkare ringde under eftermiddagen och lät meddela att hon kan sluta med sina mediciner, så skönt! Röntgen visade på visst återflöde till urinblåsan och det var detta som gjorde att hon fick UVI.

Nu ska hon få vila lite sen kommer man undersöka henne vidare med ultraljud och ny röntgen. Hon kommer även remitteras till njuspecialist och det känns skönt att de tar det på allvar. Antagligen kommer denna missbildning växa bort, men de ville ha koll på henne då det var ett återflöde på 1 respektive 2 på en 5 gradig skala. Men hon slipper operation! Och i nuläget är vi glada för de nyheterna.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är precis samma bekymmer som Markus pojke Kevin hade.Han hade två st UVI sen blev han av med bekymmren.Dom kollade honom upp till 2 års ålder och det var ju bra.Nu är han en fullt frisk busunge;-))
Hoppas det går bra för Astrid oxå.Ni är så fina på kortet.Kram till dig

Camilla sa...

Jaså, även hos pojkar? Trodde det var flickor som bara drabbades, men det är kanske mest flickor.
Vad skönt att höra om någon som det gått bra för, tack Eva. Folk är på tok för glada för att berätta skräckhistorier!

Massa kramar till dig och Ågren med!

Minimumsa sa...

Åh så skönt! Min syster hade urinvägsreflux, av samma grad som Astrid och det växte bort, hon fick dock äta furadantin profylaktiskt i flera år och gå på kontroller! Men det har som sagt blivit helt bra!

Det är flest pojkar som drabbas av urinvägsreflux! (bara så där som en kringgrej...)

Camilla sa...

Jaha är det vanligare hos pojkar? Hm, det kan man inte tro eftersom deras urinrör är längre! Där ser man!

Skönt att höra att din syrra är helt bra Åsa! Astrid slipper profylaktisk medicin nu, skönt!

Minimumsa sa...

*ler* Jag tror att reflux (och urinvägstrassel öht) är vanligare hos pojkar just för att det är längre "ledingar" Mer som kan kludda helt enkelt!