torsdag, oktober 22, 2009

Mitt Sverige!


Jag gillar att bo i landet Sverige, jag tycker att det är ett bra land. I mitt Sverige kan jag ta mitt sjuka barn till doktorn dagen innan löning, trots att det är tomt på kontot och utan att jag har en kostsam försäkring. Varje månad den 20de får jag ett bidrag från staten, så att jag ska kunna klä mina barn, köpa medicin och mat till mina barn eller kanske bara unna barnet det där lilla extra.

I mitt Sverige kan alla utbilda sig till vad man vill, utbildningen är kostnadsfri och jag kan försörja mig på lån från staten. I mitt Sverige finns lagar som skyddar mig på arbetsplatsen och mot att arbetsgivaren kan säga upp mig på godtyckliga grunder och så har vi föreningsfrihet vilket ger oss rätt att vara fackligt organiserade.

Mitt Sverige är ett ganska rikt land med rika människor som inte vill sko sig själv på bekostnad av andra, de som bor i mitt Sverige vill hjälpa de som inte är lika lyckligt lottade och välkomnar de som inte kan bo i det land som de älskar.

Ingen lämnar det land man älskar utan anledning och anledningarna är så många. Vissa delar av världen utanför mitt älskade Sverige är sjuka och befolkningar lider och just nu är vi välmående och trygga och så klart ska vi då hjälpa de som har det svårt.

Jag är glad att jag kan ge mina barn grundläggande saker som mat, vatten och tak över huvudet, men livet är så mycket mer än det grundläggande. Det är tack vare den socialistiska tanken som vi har barnbidrag, arbetsrättslagar, A-kassa, fri utbildning och sjukvård åt alla, rik som fattig.

Socialismen gjorde klassresan möjlig för många och tyvärr är det dessa väljare som sviker partiet idag.

I mitt Sverige ska alla ha lika rättigheter och möjligheter, vi kämpar för att klasskillnaderna ska jämnas ut, jämställdhet och allas lika värde oavsett etnicitet. I mitt Sverige röstar vi rött!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Väl formulerat inlägg! Håller med!
Kram Sandra

Anonym sa...

Åh vilken underbar text att läsa!!! /Jennie aka Socker

Camilla sa...

Tack Jennie & Sandra, det värmer!