torsdag, juli 17, 2008

Oprah

Kollade precis på Oprah och ibland blir jag helt mörkrädd. Idag handlade det om feta ungar som gjort en operation och satt ett snöre om magsäcken så att de inte kan äta så mycket och därmed gå ner i vikt. En av tjejerna var 14 år när hon opererades! Ärligt talat var är vi på väg eller var är USA på väg?

I USA lider ca 34% av befolkningen av fetma och en ännu större del av övervikt. Men är verkligen lösningen kirurgi och är det etiskt att operera barn smala istället för att ta itu med varför de äter? Om varför man äter inte reds ut så är risken stor att ett missbruk ersätts av ett annat, vad gör vi då? Kan man inte missbruka mat för att operationen sätter stopp då hittar man på annat att döva smärtan, tomheten eller vad det nu är för hål man fyller. Jaha du röker marijuana, vi tar bort dina lungor!

Dessutom satt de feta ungarnas föräldrar i publiken och försvarade varför de hade tagit ett sådant beslut åt sina icke myndiga barn "Jag vill ju bara att hon ska vara smal och lycklig", Han har prövat alla bantningsmetoder som finns och ändå är han fet, detta var sista utvägen" - fina ord och det är ju klart att alla föräldrar vill hjälpa sina barn, men föräldrarna ingick ju själv i de 34% som lider av fetma. Är det bara jag som ser ett sammanhang?

Sen måste jag undra; är verkligen smal lika med som lycklig?



1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter som att dom inte är riktigt kloka i huvudet.

Och en sådan nation ser våra politker upp till.

fyfan